Super-samarbejde gav hurtig servering til 80 sultne brandfolk

Jeg havde hørt i radioen, at der var storbrand i Børkop. En stor lagerhal var i brand, og der var kaldt mange enheder ind.

Og kl 16. 35 kom der så udkald til FILO (Forplejning, Indkvartering og Logistik) i Kolding: ”Aftensmad til 80 personer”.

Jeg kørte til vores station i Smedegade, hvor vores pionerhold ligeledes var blevet kaldt med lys. Hvilket gjorde, at der stod nogen deroppe, som vi hurtigt kunne sætte i gang med at få kogt noget vand og andre ting.

Vi var to, der hurtigt kørte ud og handle, og andre, der gjorde klar, til vi kom tilbage på stationen.

Her fik vi bikset noget sammenkogt sammen i løbet af en time. Og det med hjælp fra både pio-folk, FILO-folk og førstehjælpsfolk. Samarbejde når det er bedst…

Vi kunne så efter cirka halvanden time aflevere varmt mad til de omkring 80 sultne brandfolk. Og de kunne heldigvis godt li’ det.

Også natmad og morgenmad og...

Men da det var en lang indsats, skulle de jo have lidt mere mad. Så Vejles FILO-hold blev kaldt til natmad og morgenmad. Og Koldings FILO-hold igen til frokost den 2. oktober og Vejles FILO til aftensmad.

Jeg er normalt ikke på FILO, men kun til hjælp ved udkald. Men super, når man bliver brugt og det hele så bare ”spiller.”

Der var også tid til en selfie, da Marianne Kjær lavede frokost til brandfolkene i Børkop den 2. oktober sammen med Ib Skov Pedersen og Chatharina Sørensen.

Der blev hektisk aktivitet på Kolding frivillige Beredskabs station i Smedegade, da der indløb en “bestilling” på aftensmad til 80 personer tirsdag den 1. oktober…

…men i løbet af en time var der bikset noget sammenkogt sammen til brandfolkene, der kæmpede med en industribrand i Børkop.

Print alle sider