Storvaskedag

Inden sæsonen for flere arrangementer i NOBR (Nordjyllands Beredskab, red.) klynge syd skulle afvikles, var det tid til at gennemgå de forskellige telte, vi bruger i løbet af sæsonen.

Vi mødte otte frivillige ind til at gennemgå vores telte. Vi startede med at gennemgå de små telte for fejl, fik teltdugen tjekket for revner, fik rejst teltet og pakket sammen igen, så de var klar til brug.

Vi har også et telt på 6 x 9 meter. Teltet trængte til en grundig afvaskning. Først blev teltdugene afvasket med en hedvandsrenser, og derefter kom de op at hænge på en snor, hvor de blev skyllet med vand fra tankvognen. Efter at de var dryppet af, blev de sprøjtet med Rodalon, hvorefter teltdugene blev hængt til tørre i garagen.

Vi sluttede aftenen af med fællesspisning i kommandocentralen. Når sæsonen starter bliver det en REN fornøjelse at rejse de rengjorte telte.

Grenå i brand

Der var mange, der undrede sig over, om der var sket noget i Grenå lørdag den 22. april, da flere redningskøretøjer fra Beredskab & Sikkerhed Randers – Favrskov – Djursland rullede ind i Grenå. Og det var der da også. Der var både brand i et skib med flere savnede, brand og eksplosion på ”De Danske Gærfabrikker” og en mand fastklemt under flere biler. Og ikke nok med det. Der var også sket en kæmpe eksplosion på Maersk Drillings borerig ”Maersk Inspirer”, som ligger disse dage i havnen i Grenå. Her var flere kommet til skade. 
Men det hele var kun en øvelse. Traditionen tro afholdte Beredskab & Sikkerhed Randers – Favrskov – Djurslands frivillige den årlige forårsøvelse.

Print alle sider