Første tur ved Stafet for Livet bliver gennemført i samlet trop for alle hold.

Frivillige fra Helsingør fyldte på den fede måde ved Stafet for Livet

Efter at have deltaget med førstehjælpsvagt 2-3 gange til Stafet for Livet syntes vi frivillige, at det kunne være fedt at deltage med et hold for at støtte indsamlingen til Kræftens Bekæmpelse. Så sammen med Helsingør Kommunes Beredskab fik vi stablet et hold på benene til arrangementet i Helsingør 29.-30. juni.

Målet med stafetten er – ud over indsamling – at støtte fighterne (dem der enten har eller har haft kræft) og være en del af deres kamp i et døgn. Omgangene, man løber eller går, er på ca. 700 meter, så alle kan være med.

Holdet bestod af frivillige, en deltids- og en fastansat, en fighter samt tilhørende familier, der kom og gik runder på skift. Der var 20 mænd, kvinder og børn tilmeldt holdet, og nogle af dem var i gang hele døgnet på skift i de 24 timer, stafetten varede. Andre kom og hjalp nogle timer. Sent om aftenen dukkede der 4 deltidsbrandmænd op i fuld indsatsdragt og med røgdykkerudstyr og hjalp med 12 omgange á 700 meter.

Årets hold

Holdets mål var at indsamle 5.000 kroner. I alt indsamlede vi 8.120 kroner med hjælp fra sponsorer og donationer.

Oveni modtog holdet æren som ”Årets hold” – fordi vi ”fyldte så meget, på den fede måde” – og desuden vandt vi Natstafetten, som er en slags konkurrence om at tilbagelægge flest mulige omgange mellem klokken 22-07 som en procentvis stigning i forhold til, hvor mange runder der er tilbagelagt inden klokken 22.

En fantastisk oplevelse – både med grin og gråd og minder om mistede i løbet af de 24 timer.

 

  • Stafet For Livet arrangeres hvert år af Kræftens Bekæmpelse i mange byer i Danmark: Et døgn med holdstafet, aktiviteter, underholdning og oplysning. Målet er at stå sammen i kampen mod kræft og at skaffe midler til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.
  • 522 deltagere var tilmeldt i Helsingør.
Stafet for Livet

Nogle fra holdet løb med fuldt udstyr. Det tager fire runder at tømme en luftflaske.

Holdet fra Helsingør Kommunes Beredskab vandt holdkonkurrencen i natstafet – og dermed dette trofæ.

Den afsluttende samling ved beredskabsholdets camp, hvor de også havde 24 timers vagt ved førstehjælp og deres brandbil i baghånden i de 24 timer, løbet varede.

Print alle sider