Små visioner…

”Når Bodil, Egon og Erik kommer, 
så vælter alle træerne jo ned over alting
og bilerne sejler rundt i oversvømmelse.
Så skal vi hjælpe hinanden.
Alle dem i nød.”
My, 3. klasse.

Sådan lyder det, når et bornholmsk skolebarn skal forklare Beredskabsforbundets budskab om, at vi vil ruste alle danskere til at kunne tage vare på sig selv og andre: Til at blive bedre til selvhjælp og handledygtige ved ulykker og katastrofer.

Ordene er fra en af de første sider i ”Små visioner”, som er en 1,6 kg tung, 346 sider lang og 28,5 x 22 cm stor bog redigeret af Jesper Rovsing Olsen, flot illustreret af fotografen Semko Balcerski og med hjælp fra hundredevis af elever, lærere og skoleledere fra indskolingen på skoler i Rønne, Allinge, Svaneke, Aakirkeby, Nexø, Østerlars, Nyker og Nuuk. Bortset fra den sidste de alle bornholmske.

Bogen udkom op til Folkemødet på Bornholm og rummer bidrag fra 100 danske organisationer – herunder Beredskabsforbundet. Hvert bidrag er fortolket af en skoleelev på samme vis som My gør det i starten af denne artikel. Hver organisation har sponsoreret 100 bøger, der på FN’s demokratidag den 15. september bliver udsendt som en boggave til alle folkeskoler, almene gymnasier, erhvervsskoler, handelsgymnasier og efterskoler.

Selvom målgruppen er skoleelever, er bogen også interessant for os der er ældre.

Det er tankevækkende med citater af fx Milka fra børnehaveklassen på Peterskolen, der optræder på forsiden:

”De voksne er ikke lige så kloge, som de selv tror.
Derfor er det godt, at de arbejder sammen”.

Bogen kan købes hos boghandlere og via www.smaa-visioner.dk

Print alle sider