Brand & Redning MidtVest søger folk til Indsats, hvor de frivillige i Ringkøbing blandt andet bemander en redningsbåd, og nogle uddannes som dronepiloter. Men der er også brug for flere frivillige i tjenestegrenene Forplejning og Logistik…

Hvervekampagne:
Brand & Redning MidtVest
på jagt efter flere frivillige

Brand & Redning MidtVest har i dag over 60 frivillige tilknyttet de to frivillig-enheder i Herning og Ringkøbing. Men flere opgaver kræver flere hænder. Derfor søger Brand & Redning MidtVest nu nye frivillige over en bred front: Både inden for tjenestegrenene Forplejning og Logistik, Indsats, Kommunikation og Førstehjælp.

”Verden er usikker og forandrer sig i disse år. Det giver nye og større opgaver til beredskabet: Når det stormer, stormer det kraftigere end før. Når det regner, regner det mere og i længere tid. Vi skal gøre os klar til mere omfattende og mere langvarige indsatser. Så hvis vi skal være mere robuste, er det afgørende med flere frivillige, som er et vigtigt supplement til vores akutte beredskab,” siger Kim Wemmelund, beredskabschef hos Brand & Redning MidtVest.

Gerne 40 nye

Sammen med Beredskabsforbundet står han bag en hvervekampagne i april og maj, som forhåbentlig kan skaffe cirka 40 nye frivillige.

Som frivillig hos Brand & Redning MidtVest får man den nødvendige uddannelse, og man bliver en del af et fællesskab med et stærkt sammenhold og mange spændende opgaver. For at blive frivillig skal man være fyldt 16 år, være psykisk robust, have ren straffeattest og børneattest – og have en god fysik, specielt i Team Indsats.

I 2018 var der bud efter de frivillige i Brand & Redning MidtVest cirka 50 gange.

En aktiv rolle i det daglige

”Vi søger folk, som er klar til at gøre en forskel i et moderne beredskab. I modsætning til gamle dages ”koldkrigs-frivillige”, som mest sad og ventede på, at krigen brød ud, skal man i dag som frivillig spille en aktiv rolle i det daglige, så man er skarp hele tiden – også hvis den store katastrofe indtræffer,” siger Kim Wemmelund.

Brand & Redning MidtVest inviterer interesserede til infomøder mandag den 6. maj i både Herning og Ringkøbing. Her kan man høre, hvad det indebærer at være frivillig, og man kan møde nogle af dem, som allerede er det.

…Førstehjælp

…og Kommunikation.

  • Brand & Redning MidtVest holder infomøder mandag den 6. maj klokken 19.00. Det foregår på frivilligenhedens Afdeling Midt på H.P. Hansens Vej 112 i Herning og hos Afdeling Vest, Vester Kær 6 i Ringkøbing.
  • Man kan tilmelde sig infomødet på www.blivfrivillig.nu, hvor man også kan læse mere om at være frivillig hos Brand & Redning MidtVest.
Infomøder
Print alle sider