Sune på 17 gav tommel-op
til Robust Borger-kurserne

Skyerne havde samlet sig til en mørkegrå masse i et stykke tid, og tre kvarter før mødets start slap de en monsterregn løs, som fik selskab af både tordenvejr og kraftig blæst.

Så der var alvorlig fare for aflysning af Beredskabs-forbundets tredje og sidste arrangement på Folkemødet på Bornholm lørdag eftermiddag: ”Er danskerne klædt på til at imødegå katastrofen?”, hvor det var planen at slå et slag for forbundets Robust Borger-kurser.

Folkemødedeltagerne flygtede i stort tal fra regnen – og fra området hvor eventen skulle afvikles. Men efter en lille halv time holdt regnen en pause. Og en ihærdig ”dørsælger-indsats” fra blandt andre mødets ordstyrer Lisbeth Davidsen og forbundets kredsleder på Bornholm, Kristine Grønbech Jensen, fik trukket folk ind i teltet, så det var næsten fyldt, da klokken blev 17.

Her fortalte Beredskabs-forbundets direktør Carsten Iversen og vicelandschef Charlotte Lund om baggrunden og opskriften for Robust Borger-kurserne: Om at uddanne de robuste borgere til at være en del af et ”moderne civilforsvar” – og om at den enkelte i tilfælde af en krise eller katastrofe kan tage vare på sig selv og sin familie og naboer.

Og Steen Finne Jensen, tidligere beredskabschef på Bornholm og i dag pensionist og Robust Borger-underviser, fortalte mere konkret om indholdet af Robust Borger-kurserne.

Sune fik folk til at lytte

Men allermest spidsede tilhørerne ører, da 17-årige Sune fik ordet. Sune er fra Gentofte og går på efterskole på Bornholm, hvor han og kammeraterne har været på Robust Borger-kursus.

Det var han glad for, fordi han blev klogere på førstehjælp og håndtering af brand og meget mere om forebyggelse og håndtering af ulykker, som han aldrig havde vidst noget om før.

”Jeg har aldrig gået og tænkt ’safety first’ og den slags, men nu ved jeg, hvad jeg skal gøre, hvis det sker,” sagde Sune – og gav dermed Robust Borger-kurserne den fineste anbefaling.

 

Se en kort video med Sune fra arrangementet her.

Læs om Robust Borger her.

17-årige Sune fra Gentofte var rigtig glad for det Robust Borger-kursus, han har fået som efterskoleelev på Bornholm.

Et skybrud havde skyllet området tomt for Folkemøde-gæster. Så da det blev tørvejr og der igen blev lidt liv uden for teltet, var det nødvendigt at bruge charme og dørsælger-metoder for at trække folk ind til Robust Borger-arrangementet.

Steen Finne Jensen, Charlotte Lund og Carsten Iversen fortalte om ideerne bag Robust Borger-konceptet og om, hvordan de føres ud i livet på selve kurserne.

Print alle sider