Sommer med førstehjælp og flagermus

Også i år har Kreds Mariagerfjords frivillige været førstehjælpsvagter ved Stafet for Livet i Hobro.

Arrangementet fandt sted i weekenden den 15. og 16. juni, og tidsrammen var fra kl. 12.00 lørdag til kl. 12.00 søndag. Vi var seks frivillige fra Mariagerfjord kreds til at løse opgaven, og vi fik hjælp af to frivillige fra Vesthimmerland til at klare en del af nattevagten.

Vejret var nogenlunde, og der var ikke så mange skader, som der har været de foregående år. Det er et af de arrangementer, hvor vi ikke selv behøver at tænke på telt eller pavillon, for det er der sørget for.

Det er et godt initiativ, man må tage hatten af for de mange frivillige – fra mange andre organisationer – der sørger for, at det kører på skinner.

Trail Challenge

Den 29. juni var vi førstehjælpsvagter ved Trail Challenge, et løb i Rebild Bakker fra kl. 10.00 til 18.00. Vejret var fint. Vi skulle være på to poster, så vi var fire frivillige afsted.

Der var nogle småskader, et par vabler, nogle småskrammer, og så var der nogle stykker, der havde fået vridskader i det kuperede terræn. De skulle hjælpes til et af førstehjælps-depoterne, så de kunne blive behandlet. Vi havde omkring 10 til 15 behandlinger.

Lilje Lejren

I Ugerne 27 og 28 var vi en del frivillige fra Mariagerfjord der på forskellig vis havde en andel i Lilje Lejren for børnehjemsbørn. Vi var fire, der var med på Lilje Lejr i alle 14 dage. Der kom 35 børnehjemsbørn fra fem år og op samt tre polske ledere.

Det var nogle søde børn, der kom fra ét børnehjem, så de kendte hinanden. Det gjorde det væsentligt lettere for det sociale – der var ingen kanter, der skulle slibes af.

Folk plejer at være flinke til at donere tøj og andre ting, men i år gik det over al forventning, og mange af tingene var helt nye. Det er en stor hjælp når der er så meget pænt tøj, som børnene kan vælge.

Der var mange aktiviteter for de polske børn ud af huset, og vores unge aktivitetsgruppe er super til at finde på sjove og skøre indfald, når der er hjemmedage.

Vi ser tilbage på en rigtig god lejr – og kan glæde os til endnu en Lilje Lejr i 2020.

Byfest og kalkgruber

Den 17. august var der byfest i Skørping, og i den anledning var der arrangeret en koncert. Arrangørerne ville gerne have nogle førstehjælpere på stedet, og vi var fire på opgaven.

Det gik rigtig fint, det gør det jo, når der ingen skader er. Vi var der fra kl. 16.00 til kl. 20.00, og vi havde masser af tid til at nyde den gode musik.

Den 25. august havde vi et socialt arrangement for kredsens frivillige. Turen gik til Mønsted Kalkgruber. Der var afgang fra Hadsund kl. 10.00, og vi var hjemme igen ca. 16.30.

Det var lidt køligt nede i gruberne, men interessant. Vi så den film, der blev vist, og vi var i den afdeling, hvor der lagres ost. Der var en livlig trafik af flagermus dernede – jeg så hele to.

Da vi kom op fra kalkgruben, spiste vi frokost på stedets cafe. Bagefter så vi alle de redskaber, de brugte dernede, da kalken blev brudt, og til sidst var vi inde på museet.

Til Trail Challenge, et løb i Rebild Bakker.

På besøg i Mønsted Kalkgruber, vest for Viborg.

På Lilje Lejren for polske børnehjemsbørn fik de største tilbud om en tur på motorcykel.

Print alle sider