Om formiddagen: Morgenkaffe til 150 personer i forbindelse med Natteravnenes jubilæumsarrangement i Rudkøbing.

Om eftermiddagen: Til skibefest ved et af processionens “stoppesteder” i Søndenbro.

Også Beredskabsforbundet var til skibefest på Langeland

Vi på Langeland er en lille kreds med ca. 10 aktive medlemmer. Det betyder ikke, at de ca. 13.000 indbyggere på øen ikke ved, vi er her. Før sammenlægningen af beredskaberne havde vi et fantastisk samarbejde med Langeland Kommune og blev brugt. Nu, hvor styringen af beredskabet er længere væk, er opgaverne blevet færre og mindre.

Samarbejdet med de andre foreninger på Langeland fungerer. De ringer og hører om vi kan hjælpe dem ved deres arrangement. Har vi mulighed for det, aftaler vi, om det er noget, vi skal have penge for eller om det bare skal være omkostningsneutralt for os.

Da Natteravnene ringede og spurgte, om vi ville lave morgenkaffe til 150 personer i forbindelse med deres 15 års jubilæum samt sørge for telt og borde til udskænkning, var det øjeblikkeligt et ja, bare de kom med kaffebønnerne. Natteravnene gør et stort stykke arbejde med at skabe tryghed blandt de unge i Rudkøbing. Det ligger jo meget på linje med, hvad vi gør over for befolkningen.

Samme dag, vi skulle lave kaffe, havde vi aftalt med en af vores frivillige, der bor i Søndenbro, at vi skulle vise flaget, når kirkeskibene i henholdsvis Bagenkop og Magleby kirker efter endt kølhaling skulle tilbage på deres pladser. Det er et arrangement, der foregår hvert syvende år (siden 1915), hvor man i samlet procession går fra havnen til Bagenkop Kirke, hvor deres kirkeskib kommer på plads, derefter videre til Magleby Kirke med deres kirkeskib. Undervejs er der indlagt mellem 12 og 14 pauser med forplejning. En af pauserne skulle være i Søndenbro, hvor vi så skulle stille med telt, borde og stole.

Et kirkeskib og 35 faner

Det var helt oplagt, vi skulle være synlige ved sådan et stort arrangement. Marinehjemmeværnets tamburkorps forrest, derefter fire unge ugifte søfolk med kirkeskibet fulgt af 35 faner. Derudover var der et betragteligt følge af mennesker, der havde fulgt processionen hele vejen.

Vi var fire frivillige, der startede kl. 7.30 med kaffebrygning, kl. 9.30 var telt, borde og kaffe klar i Rudkøbing, tre frivillige blev for at hjælpe. Godt middag pakkede de ned, kørte på depotet, satte termobeholderne af, læssede stole og kørte hjem for at spise.

Vi mødtes igen i Søndenbro 14.30, hvor vi fik sat teltet op, sat borde og stole ud samt vores strandflag, så folk kunne se, vi var der. Da processionen havde været forbi, var der tid til lidt hygge, inden vi pakkede sammen, og så er det jo bare dejligt at have en frivillig som Kim: ”Fyraften, jeg skal nok køre på depotet i morgen og rydde op” det er dejligt.

Kreds Langeland fik vist Beredskabsforbunds-flaget i Søndenbro på ruten, som kirkeskibene fra Bagenkop og Magleby kirker blev båret tilbage ad efter endt kølhaling. Skibefesten på Langeland har siden 1915 været afholdt hvert syvende år.

Ved skibefesten går en samlet procession – i år med 35 faner – fra havnen til Bagenkop Kirke for at sætte kirkeskibet tilbage på plads, og derefter videre til Magleby Kirke med den kirkes skib. Undervejs er der indlagt mellem 12 og 14 pauser med forplejning.

Print alle sider