SKIB BRAGT PÅ RET KØL – Frivillige fra Næstved blev onsdag eftermiddag den 10. juli kaldt til et skib ved Vestre Kaj i Næstved Havn. Det gamle skib havde taget så meget vand ind, at der var fare for kæntring. De frivillige kørte med fem pumper og en stor generator mod havnen, og skibet blev lænset for vand og kom på ret køl i løbet af to timer. (Foto: Bjarne Thor)

Kort Nyt

Landsrådsmødet næste år

Datoen for Beredskabsforbundets landsrådsmøde i 2020 er fundet: Det bliver 20.-21. juni. I skrivende stund er det endnu ikke besluttet, hvor landsrådsmødet afvikles.

 

Ny side om brandfare

En ny hjemmeside, www.brandfare.dk , skal give landets borgere ét samlet sted finde gode råd til at undgå naturbrande, få overblik over hvor brandfarlig naturen er og se, hvor der eventuelt er indført kommunale afbrændingsforbud. Siden er lavet af Beredskabsstyrelsen, Danske Beredskaber og Kommunernes Landsforening.

 

Ens forbud mod afbrænding

Hvis der er udstedt afbrændingsforbud, skal det betyde det samme, uanset om man opholder sig hjemme, i sommerhuset eller på sin arbejdsplads. Det er baggrunden for, at Danske Beredskaber har ensrettet skabelonen for afbrændingsforbud, så den som udgangspunkt er ens i hele landet. Under hedebølgen i sommeren 2018 gav det nemlig forvirring blandt borgere og medier, at afbrændingsforbuddet ikke betød det samme i alle kommunale beredskaber. Nogle steder var det f.eks. forbudt at benytte ukrudtsbrænderen eller tænde op i grillen, mens det var tilladt andre steder.

 

Ny direktør hentet i Falck

Morten Sønderby er pr. 1. september ny direktør for Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland. 44-årige Sønderby kommer fra en stilling som regionsdirektør i Falck Danmark, hvor han har været ansvarlig for ambulancedrift samt flere forskellige anlægs- innovations- og udviklingsopgaver. Han afløser Kasper Sønderdahl, der 1. maj rykkede til Østjyllands Brandvæsen i Aarhus.

 

Ny chef i Sønderborg

Den 15. august var første arbejdsdag for Holger Rostgaard Andersen som beredskabschef for Sønderborg Brand og Redning. Han var senest operativ chef ved Brand & Redning Sønderjylland.

 

Chef for nyt beredskab

Søren Rasmussen er udpeget som chef for det kommende beredskabs-samarbejde mellem Stevns, Køge og Solrød Kommuner, som træder i kraft fra 1. januar 2020. Allerede 1. august begyndte Søren Rasmussen i jobbet, hvor han står i spidsen for hjemtagningen af beredskabsopgaven fra Østsjællands Beredskab og etableringen af det nye beredskab. Han har mere end 20 års erfaring fra Køge Kommunes beredskab, herunder som viceberedskabschef. I de seneste tre år har Søren Rasmussen været udlånt til Østsjællands Beredskab som operativ chef og projektchef.

 

Red Hjernen fra 18. september

Stroke (blodprop eller blødning i hjernen) rammer hvert år ca. 12.000 danskere, og stroke er den fjerde hyppigste dødsårsag i Danmark. Det er baggrunden for, at Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden i efteråret sætter gang i kampagnen ”RedHjernen”. Målet er at få danskerne til at reagere hurtigt ved symptomer på stroke. For jo før, man kommer på hospitalet, desto større er effekten af en behandling.

Kampagnen bliver synlig for borgerne fra 18. september på TV2 og Facebook.

 

To nye i Falcks direktion

Falck har ansat to nye topchefer, som samtidig indtræder i direktionen: Michala Fischer-Hansen tiltræder 1. september som Executive Vice President for Falck Assistance Nordic og Elisabeth Milton er pr. 19. august ansat som ny Senior Vice President for Global HR.
“Jeg er glad for at kunne byde dem begge velkommen i Falck og til Executive Management. Vi har en ambitøs kommerciel dagsorden for vores assistanceforretning, som har øget effektiviteten over de senere år. I dag står Assistance med udfordringer, der kræver gode kommercielle kompetencer, som Michala Fischer-Hansen bidrager med,” siger Jakob Riis, CEO i Falck.
”Vi har også en vigtig dagsorden foran os med at skabe en model for at levere globale HR-ydelser, som fremmer effektivitet og giver sømløse løsninger af høj kvalitet til forretningen. Elisabeth Milton er en erfaren leder, som kommer med værdifuld viden fra service-industrien, hvor hun har stået i spidsen for store transformationer.”
Michala Fischer-Hansen kommer til Falck fra en stilling som Corporate Vice President for Global Public Affairs and Sustainability i Novo Nordisk.

Elisabeth Milton kommer fra en stilling i Air Italy, hvor hun har været Vice President og en del af den øverste ledelse.

NATLIG GÅRDBRAND – Natten mellem 27. og 28. juli blev frivillige fra Holbæk og Vig kaldt til gårdbrand ved Føllenslev. Frivillige fra Kalundborg sørgede for forplejningen til indsatsmandskabet. (Foto: Klaus Braunschweig)

VÆRNEPLIGTIGE BLIVER ROBUSTE – De midtjyske værnepligtige i Beredskabsstyrelsen får nu både mere kendskab til Beredskabsforbundet – og måske smag for at blive undervisere på forbundets Robust Borger-kurser. Mange elementer i de værnepligtiges undervisningsfag ”Samfundets Beredskab” ligner Beredskabsforbundets Robust Borger-kurser. Og derfor har forbundets regionskonsulent Henning Skallebæk lavet aftale med uddannelsesafdelingen ved Beredskabsstyrelsen Midtjylland om, at Beredskabsforbundet som et forsøgsprojekt er med i instruktørgruppen, blandt andet med et Robust Borger-kursus bygget ind i lektionsplanen. På billedet fra 3. juli er Henning Skallebæk i gang med undervisningen af ældste hold værnepligtige, så de nu også kan kalde sig Robuste Borgere. Projektet evalueres, når næste hold har været igennem i efteråret.

FRA JYLLAND TIL SJÆLLAND – 1. august rykkede 36-årige Dennis Ottosen fra jobbet som administrerende direktør i Sydøstjyllands Brandvæsen i Horsens/Hedensted til chef for det nye beredskab mellem Ishøj, Vallensbæk, Greve og Høje-Taastrup Kommuner. Det nye beredskab går i drift den 1. januar, hvor det tager over efter Østsjællands Beredskab, som opløses med årets udgang.

ET FANEBÅND TIL FANEN – Region Hovedstaden var traditionen tro med til Valdemarsdag og fejringen af Dannebrogs 800 års jubilæum lørdag den 15. juni. De deltagende faner fik tildelt et fanebånd af Danmarks-Samfundet, som arrangerede festlighederne.
Fanebånd er en gammel militær tradition, hvor en militær enhed får tildelt et rødt bånd af regenten, for at hædre en særlig god indsats. På båndet er trykt årsagen til tildelingen.
Det seneste kongeligt tildelte fanebånd er tildelt Den Kongelige Livgarde i 1986 for indsatsen på “Amalienborg 9. april 1940”.

BILLUND-GRINDSTED SÅ FEDT UDSTYR – De frivillige fra Beredskabsforbundets kreds i Billund-Grindsted pakkede på en sommerdag en bus med alle dem, der kunne, og tog på tur til kystredningsstationen i Hvide Sande. Her hilste de på de ansatte og frivillige, som med stolthed viste deres station og deres grej frem. ”Det var fedt udstyr,” siger kredsleder Lars Gyldenkrone fra kreds Billund-Grindsted. Da han og de øvrige kredsmedlemmer kom hjem igen, sluttede de en god dag af med kaffe med jordbærtærte til alle.

Laila Margrethe Hansen (til venstre på billedet her ved siden af), kredsleder i Beredskabsforbundets Kreds Odense, fik hilst på den nye forsvarsminister, Trine Bramsen, ved arrangementet ”Et liv i uniform” på fyn 10. august. Laila M. Hansen repræsenterede de frivillige ved Beredskab Fyn, som sammen med Hjemmeværnet på Fyn og Fyns Politi stod for dagen, hvor de uniformerede korps holdt åbent hus.

Print alle sider