Er Folkemødet ikke bare en fest for DJØF’ere?

Beredskabsforbundet har netop deltaget i Folkemødet på Bornholm – ligesom hundredvis af andre organisationer.

Men hvorfor egentlig? Er Folkemødet ikke bare en fest for DJØF’ere? Det kan være den første tanke, nogen får. Men det er meget andet end det, og netop det andet gør, at man næsten SKAL være der.

Folkemødet er der, hvor politikerne og embedsværket for alvor møder befolkningen i uformelle rammer. Det er her, at man – når man lever af offentlige midler – skal være til stede. Det er nemlig lige her, at man hører og ser det, som bliver de nye tendenser, der rører sig i samfundet, og som kommer til at optage de nye politikere.

På Bornholm er jakkesættet smidt, paraderne er nede og erstattet af uformelle og åbne dialoger. Møder, som det normalt ville tage måneder at få i stand, klares på en klippe eller en græsplæne. For eksempel har vi fra Beredskabsforbundets ledelse i løbet af årets Folkemøde haft afslappede, men værdifulde samtaler med repræsentanter for en række organisationer og myndigheder - og fået nye kontakter til mulige kommende samarbejdspartnere som Coop og ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation).

Det er på Folkemødet, man bliver opmærksom på, hvad der skal være fokus på i tiden, der kommer, hvis man vil sikre, at andre ikke pludselig overhaler én indenom. Det er også her, man viser, hvad man selv kan. Med andre ord: Man kan ikke lade være med at være til stede.

Ved 2019-udgaven af Folkemøde bidrog Beredskabsforbundet desuden selv med aktiviteter, som skal bringe fokus på det moderne civilforsvar i en usikker tid, hvor den robuste borger skal være i centrum for robustheden i samfundet.

 

Læs mere om Beredskabsforbundets deltagelse i Folkemødet på side 8-10.

Folkemødet er der, hvor politikerne og embedsværket for alvor møder befolkningen i uformelle rammer. Det er her, at man – når man lever af offentlige midler – skal være til stede. Det er her, man hører og ser det, som bliver de nye tendenser, der rører sig i samfundet.

Print alle sider