Kemikalie drama ved Hillerød

Gennem hele april måned har Frederiksborg Brand og Rednings mange stationer været på større øvelse i flere ting. Der har bl.a. været en øvelse i større kemikalie ulykker. Øvelsen forgik lidt uden for Hillerød. Her deltog brandfolk fra Hillerød og Frederikssund . Men det var ikke kun det ”faste personale”, der deltog i øvelserne. De frivillige fra Frederiksborg Brand og Redning deltog også med forplejning, kommandopost og figuranter.

Brand på færgen med to tilskadekomne

Lørdag den 11. marts kl. 12.05 udbrød der brand ombord på hurtigfærgen Willum Clausen.

Willum Clausen lå for kaj i Rønne havn, da der udbrød brand i færgens maskinrum. Brandkøretøjer og mandskab ankom hurtigt til stedet for at assistere færgens personale i rednings- og slukningsarbejdet. Inden da havde færgens interne slukningssystem dog slukket branden i maskinen, og færgens redningshold var i gang med efterslukning. Under dette arbejde blev det konstateret, at der var et par tilskadekomne i maskinrummene. Og ved et godt samarbejde fik man reddet dem op og sendt til yderligere behandling for røgforgiftning.

Selv om det lyder dramatisk, så var det dog kun en øvelse i samarbejde mellem Falck og færgen. De tilskadekomne var figuranter fra DfRB – Det frivillige Redningsberedskab Bornholm, fortæller Jette Haarbæk.

En sminkør og to figuranter fra de frivillige i DfRB, hjalp færgen og Falck med at gøre øvelsen mere livagtig. Figuranterne var røgforgiftede, og den ene var en bevidstløs, der skulle hentes op fra maskinrummet. 

Efter øvelsen havde figuranterne det hurtigt godt igen og var med til evaluering og forplejning sammen med færgen og Falck-folkene. 

”Sådan en øvelse gav os indblik i forholdene ombord og et vist kendskab til, hvordan man arbejder, hvis uheldet skulle ske. Og det er jo spændende, konstaterer Jette Haarbæk, der til dagligt er leder af figurantenheden på Bornholm.

Brand i Slagelse

Lørdag den 13. maj udbrød der brand i en beboelses- og forretningsbygning på Fisketorvet midt i Slagelse. Slagelse Brandvæsen blev sendt til stedet for at få slukket branden. Det gjorde også, at man kaldte frivillige ind. De skulle stille med forplejning, lysmateriale og lufttrailer. Det mødte 12 frivillige ind. Beboerne blev evakueret og ingen kom noget til.

Print alle sider