På sidstedagen i brandskolen var der diplom-overrækkelse til alle. Her ses børnene med deres diplomer.

Vandsjov og alvorssnakke for unge brandmands-spirer

Mandag morgen i uge 29 mødte syv piger og drenge op på brandstationen i Brønderslev for at prøve grænser af, samtidig med at de prøvede kræfter med brandmandsfaget. De var tilmeldt årets udgave af projektet ”Brandmand i sommerskole”, og vi kan konstatere, at succesen fra sidste år blev gentaget.

Ugens program stod på mange forskellige aspekter fra brandmandsverdenen, alt lige fra leg og sjov med brandrelaterede elementer til alvorssnakke om brandforebyggelse. Børnene lærte blandt andet om vigtigheden af brandmandens samarbejde og tillid til hinanden, hvordan der ydes livreddende førstehjælp, hvordan mindre brande slukkes og ikke mindst, hvordan brande forebygges i hjemmet.

Selvfølgelig blev der tid til vandsjov, som næsten var obligatorisk i det gode sommervejr, kombineret med det varme brandtøj – ind imellem måtte tøjet også hænges til tørre i det gode vejr.

Forældre inviteret

På afslutningsdagen var børnenes forældre inviteret til opvisning, hvor holdet skulle vise, hvad de havde lært i ugens forløb. Et større scenarie med ild, røg og personredning var opsat. Slangerne blev rullet ud, personen fik førstehjælp, og opgaven blev løst med bravour!

Efter opvisningen fik børnene overrakt diplomer for deres færdigheder, og de fik udleveret en røgalarm, så de er brandsikre borgere.

  • Brandmand i Sommerskole er et projekt, som er arrangeret af frivillige fra Nordjyllands Beredskab i samarbejde med Falck Brønderslev, hvor Brønderslev Kommune formidler tilbuddet til børn og unge i aldersgruppen 11-15 år.
  • Her kan du se en film fra Nordjyllands Beredskab om ”Brandmand i sommerskole”.
Sommerskole
Print alle sider