Fantastisk internationalt stævne i Sønderborg

Torsdag den 25. maj var vi 12 frivillige fra Kolding kredsen i Beredskabsforbundet, der mødtes på vores station i Smedegade. Her blev bilerne pakket med telte, madrasser, køleskabe, drikkevare og andre totalt uundværlige ting.

Turen gik til Sønderborg Camping, hvor vi havde bestilt plads til to campingvogne og to telte.

Hurtigt blev det hele sat op og vores tyske brandmandskollegaer og venner fra Lübbenau ankom. Ligeledes kom Kolding Ungdomsbrandkorps og blev også en del af vores gruppe (de boede godt nok ikke på pladsen, men på Gråsten Landbrugsskole). Så var vi klar til nogle dage sammen med ca. 3.000 andre brandfolk fra hele Europa.

Torsdag kl. 17.00 var der officiel åbning af arrangementet med deltagelse af bl.a. Prins Joakim og Prinsesse Marie. Der var opvisning med redningshelikopter og redningsbåde. Og flere orkestre spillede. Derefter fulgte en lille march til ringridderpladsen, hvor Sternfahrt fanen blev hejst.

Et rigtig fint arrangement. Herefter var det tilbage til campingpladsen, hvor vi skulle grille og hygge.

Fredag startede med fælles morgenmad foran vores telte. Og derefter var der ”fri leg”…  hvor vi alle kunne gøre, hvad vi ville. Nogen blev på pladsen, andre var nede i byen for at kikke, og andre en tur på stævnepladsen for at se gamle brandkøretøjer.

Kl. 15 skulle vores ungdomsbrandkorps til konkurrence, hvor de dystede mod ungdomsbrandkorps fra andre lande. Det var en stor oplevelse for alle deltagere og tilskuere, og det blev jo kun endnu bedre af, at vores ”unger” vandt. 😉 Super godt gået.

Derefter hjem og grille og hygge, inden turen gik i det store telt.

To kilometers parademarch

Lørdag startede med fælles morgenmad og afslapning hele formiddagen. Der kom besøg af flere frivillige fra andre kredse og kl. 15.00 stod den på parade rundt i byen.

Det var en stor oplevelse, at være en del af den.

Først vores fane kommando, derefter vores ungdomsbrandkorps, efterfulgt at vores tyske venner fra Lübbenau og så os andre til sidst… En gåtur på ca. 2 km, hvor vi var ca. 3.000 der gik, efterfulgt at 150 oldtimer brandbiler, motorcykler og biler. Og selvfølgelig flere orkestre til at gå ind imellem og spille, så vi havde noget at gå i takt til…

Det blev tid til, at vi skulle hjem og skifte til civilt og sige farvel til vores ”unger”, der skulle tilbage til skolen, hvor de boede. Derpå skulle vi så ud og spise om aftenen, inden vi sluttede dagen af i det store telt.

Søndag morgen havde vi igen fælles morgenmad. Derefter stod den på nedpakning samt afsked med vores 4 tyske kammerater fra Lübbenau. Turen gik så hjemad, hvor bilerne skulle tømmes og materialet skulle gøres rent…

Fire super dejlige og varme solskinsdage var gået i godt selskab med en masse fantastiske folk. Kan kun anbefales til andre, at tage med til Østrig næste gang, der er Sternfahrt i 2019.

Sternfahrt er et stævne, der arrangeres et sted i Europa hvert andet år i Kristi Himmelfarts dagene. Formålet er at udveksle erfaringer med brand- og redningsfolk fra andre lande og skabe faglige og sociale netværk. Næste gang det afholdes er 30. maj – 2. juni 2019 i Dorfgastein, Østrig.

Marianne Kjær
Print alle sider