Fra venstre beredskabschef Kim Wemmelund, Brand & Redning MidtVest, kredsleder Lasse Metzchen, Jørn E. E. Nielsen fra TrygFonden og vicekredsleder Eydun Skardhamar.

Vestjyder fik 73.000 kroner til tørdragter og redningsveste

En del af de cirka 50 frivillige fra Beredskabsforbundets kreds i Ringkøbing-Skjern træner særligt med henblik på indsatser i fjorde, søer og åer i lokalområdet.

Redningsopgaver, der involverer vand, kræver særligt udstyr. En vigtig del af udrustningen er tørdragter, som gør det muligt at opholde sig i og under vand gennem længere tid. En donation fra TrygFonden på 73.000 kr. har givet kredsen mulighed for at indkøbe otte nye tørdragter samt otte oppustelige redningsveste.

Lasse Metzchen, der er kredsleder i Ringkøbing-Skjern, modtog nyheden om donationen med begejstring:

”Jeg er utrolig glad for, at TrygFonden finder det værd at støtte det arbejde, vi gør, både når vi rykker ud akut, når vi forebygger ulykker, og når vi træner i dagligdagen. Vores frivillige lægger mange kræfter og meget tid i arbejdet, og det er da et skulderklap til os alle sammen,” siger Lasse Metzchen og fortsætter:

”For os er det en æressag at rykke ud og hjælpe, men det nytter jo ikke uden udstyr og folk, der er rigtigt trænede. For os i Beredskabsforbundet handler det ikke bare om at have viljen til at hjælpe, men også om at vores indsats virkelig skal gøre en forskel. Også derfor er donationen til nyt materiel vigtig for os”.

5-10 opgaver årligt

Det er TrygFondens regionale råd i Midtjylland, der står bag donationen.

”I TrygFonden arbejder vi for at forebygge drukneulykker og skabe større sikkerhed i, ved og på vandet. Er uheldet ude, er en hurtig redningsindsats altafgørende, og her er det meget væsentligt at have frivillige, der stiller op og rykker ud – og ikke mindst at de er ordentligt udrustet til deres redningsaktioner. Derfor er vi meget glade for at kunne give en håndsrækning til Beredskabsforbundet i Ringkøbing-Skjern og deres gode indsats,” siger Jørn E.E. Nielsen, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland.

Beredskabsforbundet Ringkøbing-Skjerns frivillige bliver hvert år kaldt ud til 5-10 redningsopgaver på søer, åer og ved fjorden.

 

Er uheldet ude, er en hurtig rednings-indsats altafgørende, og her er det meget væsentligt at have frivillige, der stiller op og rykker ud – og ikke mindst at de er ordentligt udrustet til deres rednings-aktioner. Derfor er vi meget glade for at kunne give en håndsrækning.

Jørn E.E. Nielsen, repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland
Print alle sider