Da vi blev smidt på gaden..

Vores tilholdssted, som er ejet af Hjørring kommune, har længe stået til salg. Men pludselig hørte vi på vandrørene, at stedet var blevet solgt. Det blev solgt til en større produktionsvirksomhed, så vores ide om fortsat at leje garageanlægget kuldsejlede. De ville bygge kæmpe lagerhotel på grunden. Hurtigst muligt.

Der fulgte nu flere spørgsmål: Hvornår kunne vi rømme bygningerne? Og hvor skulle vi så være? Det sidste spørgsmål kunne løses let. For Beredskabscenteret kunne blot trække deres biler og materiel hjem, så var den potte ude. Ingen andre kaserner har materiel udenfor kasernen, men vi er jo ret specielle heroppe nordpå. Denne ide er blevet skabt, da kasernen i Thisted ikke ligefrem ligger midt i assistanceområdet. Det fjerneste af området kan nås på 2 timer og 45 minutter fra kasernen, så en lille enhed i Hjørring hjælper væsentligt på responstiden.

Men gode kræfter fik skabt kontakt til forsvaret, der har bygninger liggende i Hjørring. Her er der fundet nogle midlertidige garager, mens det område vi skal flytte ind i bliver klargjort hertil. Og det viste sig, at området ikke er ejet af militæret, men derimod Slots- & Ejendomsstyrelsen. Dermed var endnu et problem forsvundet. Beredskabet kan jo ikke holde til på et militært anlæg.

Og til første spørgsmål – hvornår kunne vi flytte? Dette blev ved lejekontraktens ophør på 3 måneder. Så den 1/7 2017 forlod vi vores garager på Mads Clausensvej og trillede mod Arsenalvej i stedet. Det var en smule vedmodigt. Mange timer er brugt derude, men vi er rigtig glade for vores nye sted. Dog vil rutinen nok gøre, at vi til tider møder op ved vores tidligere bygninger et par gange, når vi skal mødes til klubaftener.

Print alle sider