Frederiksborg Brand & Redning har allerede brandkadetter i Egedal, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs og Hillerød kommuner.

Brandkadet-uddannelsen er med til at opbygge de unges selv-værd og give dem et sundt og stærkt fællesskab med andre unge og med brandfolkene.

Ole B. Christensen, borgmester i Furesø

Nu også brandkadetter i Furesø

Frederiksborg Brand & Redning har indgået et samarbejde med SSP-indsatsen og Ungdomsskolen i Furesø Kommune om opstarten af et hold brandkadetter i september 2019.

Dermed er der 30 steder i landet, hvor unge kan blive en del af fællesskabet i et ungdomsbrandkorps.

Med Furesø Brandkadetter får Furesøs unge mellem 14 og 16 år mulighed for at prøve kræfter med det at være brandmand. De skal undervises af uddannede brandfolk, og undervisningen foregår på de frivillige brandfolks brandstation i Farum, Frivillig Station Furesø.

Det nye samarbejde begejstrer Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S), som ser store muligheder for Furesøs unge.

”Her kan vores unge få konkrete kompetencer, som de kan bruge i forbindelse med en fremtidig erhvervsrettet ung-domsuddannelse eller et fritidsjob. Brandkadetuddannelsen er med til at opbygge deres selvværd og give dem et sundt og stærkt fællesskab med andre unge og med brandfolkene. Så jeg venter mig meget af samarbejdet,” siger han.

De unge kan melde sig gennem Ungdomsskolen. Kommunens SSP-medarbejdere vil derudover bruge uddannelsen til at hjælpe unge, som kan have gavn af at lære, hvad det vil sige at indgå i et team og træffe selvstændige beslutninger. For på et brandkadethold rustes deltagerne til at tage ansvar for eget liv og handlinger.

Robuste unge - og brandfolk til fremtiden

”Jeg er meget tilfreds med, at vi med Furesø Brandkadetter har mulighed for at gøre kommunens unge borgere endnu mere robuste. Som brandkadetter vil de unge både kunne navigere i en krisesituation og hjælpe deres medborgere, hvis uheldet skulle ske, men også få værktøjer til at skabe et sundt ungdomsliv. Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at det også er en langsigtet rekrutteringsstrategi, således at vi også i fremtiden vil have mulighed for at tiltrække dygtige deltidsbrandfolk i Frederiksborg Brand & Redning”, siger beredskabsdirektør Kim Lintrup.

Læs mere om Frederiksborg Brand & Rednings brandkadetter.

Læs mere om Unge i Beredskabet.

Print alle sider