Branden i den nedlagte skole var på et tidspunkt så voldsom, at politiet og beredskabet opfordrede til, at folk blev inden døre og lukkede døre og vinduer.

Frivillige indsat ved skole-brand i Greve

Da der udbrød brand på den nedlagt Tjørnelyskolen i Greve søndag den 24. marts, indsatte Østsjællands Beredskab også det Supplerende frivillige Beredskab, der stillede med 7 mand. Deres opgave var blandt andet at slukke branden fra nordsiden, mens andre var en del af assistent/stabsstøtte i kommandostadet.

Også frivillige fra Beredskabsstyrelsen i Hedehusene blev tilkaldt som supplerende mandskab til det øvrige mandskab, som arbejdede på stedet.

Alarmen gik 16:34 til Østsjællands Beredskab, og selv om deres brandstation ikke ligger langt fra adressen, havde flammerne godt fat i skolen, da de nåede frem. Derfor slog man storalarm til de nærliggende stationer, men opgaven var stor, og man havde brug for flere enheder til opgaven, så man bad om assistance fra både Frederiksborg Brand og Redning, Hovedstadens Beredskab, Beredskabsstyrelsen og Beredskab Øst (drone og specialkøretøjer).

Omkring 100 brandfolk blev sat ind. Ingen personer kom til skade ved branden.

Print alle sider