Albertslund Idrætsanlæg bliver verdens navle i weekenden 11.-13. september 2020. I hvert fald for Benthe Petersen, Kirsten Nielsen og Sune Schønnemann fra BF-stævnets styregruppe.

”Albertslund Idrætsanlæg er et fantastisk sted til landsstævnet”

Spændingen er udløst. Rammen for den næste udgave af Beredskabsforbundets Landsstævne er valgt:

Albertslund Idrætsanlæg uden for København bliver stedet, hvor flere hundrede frivillige fra hele landet mødes 11.-13. september 2020 til konkurrencer, hygge og fest, når BF-stævne 2020 afvikles.

”Det er et fantastisk sted til landsstævnet,” lyder det nærmest i kor fra Benthe Petersen, Kirsten Nielsen og Sune Schønnemann fra BF-stævnets styregruppe, mens de viser rundt på idrætsanlægget.

Kirsten og Sune er henholdsvis regionsleder og viceregionsleder i Region Hovedstaden. Benthe Petersen havde som ansat konsulent i Beredskabsforbundet en meget stor aktie i afviklingen af det seneste landsstævne i 2018 i Gråsten. Siden er hun gået på pension, men hun har meldt sig under fanerne i styregruppen som frivillig.

På en solrig august-eftermiddag i 2019 er det små lokale fodboldspillere, der bruger de enorme græsarealer på Albertslund Idrætsanlæg. Til daglig benyttes området også af en række andre lokale idrætsklubber. Men det er nemt at forestille sig, at arealerne og faciliteterne i september næste år kan bidrage til et vellykket landsstævne. Plads er der i hvert fald nok af.

Uden for miljøzonen

“Vi har mulighed for at få samlet det hele på et relativt begrænset område. Der bliver rig mulighed for både at slappe af i stævnecaféen, og heppe på kollegerne på banerne. Der er gode tilkørselsforhold, og så er det uden for miljøzonen, så vi er sikre på alle køretøjer kan være med,” siger Sune Schønnemann – med henvisning til miljøreglerne, der forbyder tunge dieselbiler at køre ind i København, medmindre de har partikelfilter monteret.

”Og ikke helt uvæsentligt, så er der gode sovefaciliteter i gåafstand, nemlig på Herstedvester Skole,” tilføjer han.

 

  • Beredskabsforbundets Landsstævne arrangeres i alle lige år, senest i 2018 i Gråsten. Der er både fokus på konkurrencer i brand- og redningsdiscipliner og på hygge og socialt samvær med andre frivillige fra redningsberedskabet.
  • Næste stævne afvikles 11.-13. september 2020 på Albertslund Idrætsanlæg, Skallerne 14, 2620 Albertslund med Kreds Hovedstaden og Region Hovedstaden som værter. Tilmeldingen er ikke startet endnu.
  • Du kan følge BF-stævnet på Facebook her. Senere kan du også læse om landsstævnet på hjemmesiden www.bfstævne.dk
  • Stævnets styregruppe består af landschef fra Beredskabsforbundet Niels Bonde Jensen – Helle Seifert, Morten Hansen og Søren Brandt fra Beredskabsforbundet Kreds Hovedstaden – Kirsten Nielsen, Sune Schønnemann, Benthe Petersen og Jesper Janholm, Beredskabsforbundet Region Hovedstaden – Jesper Marcussen, Frederiksborg Brand og Redning – Kenneth Tang, Hovedstadens Beredskab – Maria Wiktoria Karolini, Unge i Beredskabet – Lars Stensbjerg, Dansk CTIF Brandmandskonkurrenceforeningen.
BF-stævnet

Logoet for BF-stævnet i 2020 bliver igen i det design, som blev udviklet til stævnet i Næstved i 2016, og som blev genbrugt i Gråsten i 2018.

Se lige her: Er det ikke et fedt sted til et landsstævne? Oversigt over Albertslund Idrætsparks baner.

Får deltagerne i landsstævnet lyst til nogle supplerende gymnastiske øvelser ind imellem konkurrencerne, er der en mængde motionsredskaber stillet op på arealerne.

Idrætscentrets haller og cafe ligger centralt i området. Det er endnu uvist, om stævnecafeen skal være her eller i et telt.

Plads er der nok af: Det største enkeltområde, som på oversigtsbilledet længere oppe til højre hedder ”Fodbold A” omkranses eksempelvis af en 765 meter lang løbebane.

Print alle sider