Beredskabsforbundets Landsstævne er lige mig …

En garvet frivillig, Charlotte Månsson fra Greve, fortæller, at hun har været med siden 80’erne, hvor hendes mor også var med.

Charlotte har glædet sig rigtig meget til at gense de andre, få tjekket op på status rundt omkring og så finde ud af, at der er stadig flere, man kender i beredskabskredsen. Denne gang er Charlotte dommer, så der skulle ”læses på lektien” hjemmefra.  Selv om vi er mange, så er vi ikke flere, end at vi mødes i forskellige sammenhæng; men hvor BF-stævnet er det allerbedste sted at krydse faglighed og det sociale.

Konsulent Benthe Petersen er ansat i Beredskabsforbundet og en slags veteran på BF-stævner.

De første stævner blev afholdt i 1978 i Korsør, i 1980 i Vejle og 1982 i Helsingør, fortæller hun. Benthes første medvirken ved stævne var som frivillig ved stævnet i Herning 1984. ”Så det er vel efterhånden på den anden side af 15 stævner, jeg er med til på den ene eller anden måde,” fortsætter Benthe – så lidt erfaringer er der nok i rygsækken.

Benthes erfaring og viden på området får da også lejlighed til at blive afprøvet med de rigtig mange spørgsmål, ”stævne-veteranen” præsenteres for. Benthe nyder både samværet med de mange fra beredskaberne, som er troppet op, de mange små og store opgaver, hun hjælper med undervejs – og mange krammere bliver det da også til i løbet af dagene. Man kan kun blive både glad, træt og ”med kortere ben” efter sådan nogle dage, slutter Benthe.

En anden frivillig Vibeke Østergaard Thomsen fra Hovedstadens Beredskab er med for 2. gang.

Vibeke er også professionelt engageret som sikkerhedsleder på en mellemstor dansk medicinalvirksomhed, og hun er med på andre fronter i beredskabsverdenen. Vibeke oplever det at være frivillig i beredskab som et godt supplement til sit daglige, professionelle virke. ”Det giver bestemt tyngde i beredskabssituationer på virksomheden at have en faglig baggrund for de valg, der træffes.

Men også i det forebyggende arbejde med de retningslinjer, der udstikkes. Derudover er det ikke mindst hyggeligt at møde frivillige fra andre kredse og beredskaber og blive klogere rent fagligt. Vibeke studerer og fotograferer ivrigt ”sit hold”, der er i gang med at håndtere en tilskadekommen ved HAT-konkurrencen. Det er rigtig sjovt at være til BF Landsstævne – ikke mindst i solskinsvejr som i dag, slutter Vibeke.

Print alle sider