Anemone-lejren i Kolding: En kæmpe oplevelse

Mandag den 3. juli ankom 30 polske børnehjemsbørn og tre polske børnehjemsmedarbejder i en bus pyntet med danske og polske flag til Anemone-lejren på Kolding Friskole, hvor de blev indlogeret og begyndte to ugers ophold på den sydligste af Projekt Østbørns fire sommerlejre. To uger med et spændende program, der allerede dagen efter sendte dem til Løveparken i Givskud. Derpå fulgte dage med gocart-ræs samt vellykkede udflugter til bl.a. Slotsbadet, Lego-land, surfklub, brandstation i Odense og fodboldgolf. Og undervejs blev der også tid til stor diskofest.

”Ingen tvivl om at ungerne syntes, at det var en kæmpe oplevelse. Selvfølgelig også fordi vi jo var i gang hele tiden. Og det er der jo ingen tvivl om, at det er de nok ikke lige så meget på børnehjemmene”, siger Marianne Kjær.

Med andre ord: Det blev en rigtig god sommerferie som ikke havde ladet sig gøre uden en stor indsats fra de frivillige i projektet samt en række sponsorer.

”Vi havde 30 superfantastiske polske børnehjemsbørn på vores lejr, og så havde jeg cirka 35 frivillige der hjalp til. Ikke allesammen på en gang, men nogen alle 14 dage og andre en uge, eller få dage. Og nogen var kun med til at starte lejren op og pakke ned igen. Men alle lige vigtige”, påpeger Marianne Kjær, der har været leder af Anemone-lejren i mange år.

”Jeg har en meget sammentømret gruppe af hjælpere. Ikke så mange der egentlig er i Beredskabet, men også nogen der har været med i mange år, børn af ældre hjælpere og så nogen, der kender nogen, som har været med”, siger Marianne og fortæller, at lejren var speciel for hende selv og nogle af hendes hjælpere, da det var deres sidste lejr. En Anemone-lejr til næste behøver med andre ord en ny lejrleder.

Da de 30 trætte børn og tre voksne fra Polen gik ind i bussen lørdag den 15. juli og sendt afsted mod grænsen blev det naturligvis en afsked ikke helt uden tårer.

Print alle sider