Mette vil gerne slå et slag for, at arbejdet med ungdomsbrandkorpsene får yderligere fokus i Beredskabsforbundet.

”Vi kan hjælpe de forskellige byer med at bruge hinanden på tværs, vi skal støtte den slags initiativer, så venskabsrelationerne mellem byerne udbygges.”

Flere unge til korpset

Mette brænder for de frivillige

Mette Højgård var dommer for de unge på Stævnet og nød at være tilbage i det blå arbejdstøj. Mette er jo kendt blandt mange af ungdomsbrandkorpsenes ledere fra sin tid som konsulent i Beredskabsforbundet.

Som konsulent arbejdede Mette med ungdomsbrandkorps, og hun skulle ikke have mange minutters betænkningstid, da stævneledelsen henvendte sig til hende med en bøn – 12 timer før stævnestart! Der manglede en dommer ved ungdomskonkurrencerne, og Mette var frisk og påtog sig opgaven for at bakke op om det gode formål.

”Jeg var disciplindommer ved det forrige stævne, så jeg følte mig fagligt klar,” fortæller Mette. ”Og så har jeg faktisk savnet arbejdet med de unge, efter at jeg stoppede som konsulent. Det er et af de helt fede arbejdsområder i Beredskabsforbundet. Det er skønt at se de glade, unge mennesker, som kommer og viser, hvad de kan. Jeg vil meget gerne være med til at give dem en supergod oplevelse.”

For Mette er det frivillige arbejde med unge det, der driver værket: ”Jeg brænder for de frivillige – særligt de unge,” siger Mette. ”Det er fantastisk givende at være med til, at de får en sund interesse.”

Fællesskab mellem hold

Mette nød at se den gode fællesskabsfølelse mellem de forskellige hold folde sig ud i fuldt flor, da et hold pludselig manglede arbejdshandsker for at kunne løse en opgave optimalt. ”Så lånte de bare handsker af deres konkurrenter – det var så godt at se,” griner Mette.

Også det kollegiale fællesskab med de andre voksne omkring de unge – instruktører og dommere – trak i Mette og fik hende til at sige ja til opgaven som dommer. ”Det var dejligt at mærke det kollegiale fællesskab igen, og jeg nød gensynet med mine kollegaer,” siger Mette.

Mette ser arbejdet med de unge som en meget vigtig del af rekrutteringen til Beredskabsforbundet. ”Det er vigtigt at fastholde de unge, som er kommet igennem deres tid som brandkadetter. De skal have lov til at spille en rolle på brandstationerne. Det er supervigtigt, at så mange som muligt fortsætter – og det er skønt at se, at nogle, der startede som kadetter selv, nu er blevet holdledere.”

Flere unge til korpset

Mette vil gerne slå et slag for, at arbejdet med ungdomsbrandkorpsene får yderligere fokus i Beredskabsforbundet. ”Vi kan hjælpe de forskellige byer med at bruge hinanden på tværs, vi skal støtte den slags initiativer, så venskabsrelationerne mellem byerne udbygges.”

Heldigvis for de unge og for Beredskabsforbundet har dommerjobbet givet Mette yderligere blod på tanden.

Beredskabsforbundet og Brandkadetter i Danmark er rigtig glade for, at Mette har tilbudt at støtte op om planlægningen og afviklingen af Træffet for ungdomsbrandkorps på Femø, som afvikles i den første uge af skolesommerferien i 2017.

Det fedeste ved at være dommer er at se de unges sammenhold, og hvordan de kommunikerer og fordeler arbejdet.

De unge mødes på baggrund af det faglige – men det er jo det sociale, som er det vigtigste.

Print alle sider