Mindehøjtideligheden 4. maj i Frøslevlejren er stadig et tilløbsstykke, også i 2019.

Der var faner fra Beredskabsforbundet Region Syddanmark (yderst til højre) og flere andre organisationer ved mindehøjtideligheden.

4. maj:
Smuk minde-højtidelighed i Frøslevlejren

Lørdag den 4. maj klokken 20.00 blev der traditionen tro afholdt et smukt arrangement i Frøslevlejren: En tid, vi ikke må lade gå i glemmebogen, blev mindet på den smukkeste måde.

Vejret var lidt med os, ingen regn eller blæst. Den sidste sol skinnede i træernes top, men temperaturen var der desværre skruet for langt ned på. Heldigvis var der flere, som havde været forudseende og taget tæpper med.

Der var mødt rigtig mange op fra de forskellige værn, og mange civile havde fundet vej til lejren.

Den Sønderjyske Garde førte fanerne ind på plænen ved hovedtårnet. Blandt andet var der faner fra Beredskabsforbundet, Hjemmeværnet, De blå baretter og Veteranerne.

Klokken 20.34 blev frihedsbudskabet fra BBC London fra 4. maj 1945 spillet over højttalerne. Dannebrog blev hejst, og alle brød ud i sang: ”Altid frejdig når du går”.

Der var mindegudstjeneste ved Maria Louise Odgaard fra Bov Sogn efterfulgt af fællessang: ”En lærke lettede og tusind fulgte”.

Efterfølgende var Beredskabsforbundets Region Syddanmark vært med kaffe og brød i barak H1, en propfuld skolestue var dækket og pyntet op. De lækreste boller og en fantastisk æblekage blev serveret, og snakken gik igennem lokalet. En helt igennem fantastisk aften, som vi fortsat skal støtte op om for at mindes Danmarks befrielse og de mennesker, der sad i Frøslevlejren.

Hør frihedsbudskabet, som det lød i BBC’s udsendelse på dansk fra London 4. maj 1945.

Print alle sider