Temaaften gav inspiration – og måske endnu flere undervisere

Onsdag den 22. maj 2019 havde Robust Borger-koordinator Louise M. Jørgensen fra Region Syddanmark indkaldt til temaaften om RB på Hotel Medio i Fredericia.

Hele 33 fra regionen, undervisere og andre interesserede var mødt op for at høre om konceptet. Vicelandschef Stine Arenshøj og Robust Borger-underviser Margit Svangaard fra Region Midtjylland var også mødt op for at komme med deres input.

Sidstnævnte er 100 meter-mester i den gruppe, som hedder spejderkurser, og hun ville gerne dele ud af sine erfaringer om, hvordan man kan komme ind på lige præcis denne målgruppe. Det var tydeligt at mærke, at Margit lige præcis brænder for denne opgave.

Dialogkort i brug på efterskoler

I Region Syddanmark har vi en del efterskoler, og mange af dem har fået et RB-kursus, en opgave der kan være krævende når man skal holde fokus på de unge mennesker, og hvilken slags efterskole er der tale om: Kristen efterskole, idrætsefterskole osv. På efterskolerne bruges flittigt dialogkortene, som er spørgsmål, som de unge kan forholde sig til, men man skal også være opmærksom på, at der kan sidde en mobber iblandt eleverne, og ikke mindst et offer.

Konceptet blev gennemgået, og snakken gik lystigt om, hvor man lægger vægten i forhold til undervisningen og målgruppen, hvilke emner fanger osv.

Ove Olesen, frivillig i TrekantBrand, Vejle, og Robust Borger-underviser, fortalte om Bo Brandsikkert, som er lavet i samarbejde med boligadministrationsselskabet Domea.

Flere gik fra mødet med en større viden og interesse for RB, og jeg er sikker, på at der også sad nogle, der kunne tænke sig at blive en del af RB-teamet, der tager ud og underviser. Jeg kunne selv være en af dem.

Jeg er sikker, på at der også sad nogle, der kunne tænke sig at blive en del af RB-teamet, der tager ud og underviser. Jeg kunne selv være en af dem.

Janni Hedegaard Jensen
Print alle sider